RIS

De Rijopleiding in Stappen (RIS) is een moderne lesmethode met een zeer hoog slagingspercentage. Als je kiest voor deze moderne rijopleiding, ben je beter voorbereid op deelname aan het verkeer!

Voordelen:

• Veel hoger slagingspercentage
• Snel door stap-voor-stap aanpak
• Circuittraining als onderdeel van de opleiding
• Inzicht in je vorderingen met behulp van de leerlingkaart
• Leren zelfstandig een route uit te stippelen en te rijden

Bij de Rijopleiding in Stappen leer je in stappen. Je gaat steeds een stap verder, als je de vorige stap voldoende beheerst. Je eerste stap zet je meestal thuis, waar je zelf je rijles voorbereidt. Je laatste stap is dat je zelfstandig èn veilig je route kunt plannen en rijden. De opleiding is verdeeld over vier modules. Iedere module wordt afgesloten met een toets. Na afronding van de eerste module worden je kennis en vaardigheden getoetst.

In de Rijopleiding in Stappen krijg je je eigen leerlingkaart. Daarop houdt de instructeur je vorderingen nauwkeurig bij. Hiermee kan je zelf zien hoe je ervoor staat en waaraan je nog moet werken. Na bijna elke les wordt er weer een vooruitgang aangetekend op je kaart. De leerlingkaart is inbegrepen bij het cursusboek dat je moet kopen

Anders dan bij een reguliere rijopleiding, heb je bij de RIS drie deeltoetsen voordat je opgaat voor het praktijkexamen. Je weet na een toets precies waar je nog extra op moet letten. Dat is een optimale voorbereiding voor de volgende toets of het examen.
Het is de bedoeling dat je je thuis op je rijlessen voorbereidt. De tijd die dat vraagt, is voor iedereen verschillend. Als je goed voorbereid aan de les begint, hoeft je instructeur minder theorie aan je uit te leggen. Waardoor jij minder stilstaat! Rijden dus!

Ga voor meer informatie over de Rijopleiding in Stappen naar de website van het CBR, hier kun je tevens de RIS kandidaatsfolder downloaden.

Rijopleiding in Stappen

Download folder RIS